Läs mer om de olika aktivitetspassen.

Hälsodagens träningspass 

Meditation/Mindfulness  


Meditation är inom västvärlden ett sammanfattande begrepp som innebär metoder för kroppslig och mental avslappning i kombination med koncentration på något föremål, föreställning eller företeelse.  

Mindfulness är att vara medveten om vad som händer här och nu och dessutom att inte värdera och döma det man upplever i nuet, utan bara observera och beskriva sin händelse. Om vi mediterar ofta så kommer en av effekterna vara att vi kan uppskatta nuet, och sätta åt sidan störande tankar om dåtiden och framtiden.  

Det bästa med meditation och andra liknande metoder för avkoppling är att man kan göra sig av med den skadliga stressen. Stress leder till många sjukdomar i dagens värld och är en av våra största fiender. Ny forskning visar att regelbunden meditativ träning kan förstärka din koncentrationsförmåga, sänka din stressnivå och förändra din hjärnas fysiska struktur.  

Qigongmassage & Tai Chi för lymfsystemet


Qigongmassage är en bra förberedelse för att få igång lymfan, kroppen blir varm och smidig och man väcker kroppsmedvetenheten. Qigongmassagen hjälper även till att stimulera energiflödet i meridiansystemet, att öka blodcirkulationen och att minska muskelspänningarna i kroppen.

Qigong är en unik kombination av enkla rörelser, en träningsform som är lätt att lära sig, och den kräver ingen utrustning och kan tillämpas av de flesta personer. Den har visats ha dämpande effekt på stressrelaterade symptom och kan därmed vara ett icke-medikament behandlingsalternativ vid sådana besvär. Qi står för livskraft, energi. Gong betyder arbete, rörelser. 


De fyra grundpelarna i Qigong är :  

  • Avslappning 
  • Långsamma rörelser  
  • Koncentration 
  • Djupa andetag.  


Qi Andning innefattar rörelse- och andningsövningar som alla syftar till att skapa balans, stimulera de inre organen, stärka vårt immunförsvar, få fart på Lymfan och fylla på med livskraft. Det handlar om att undanröja blockeringar och få ett fritt energiflöde i kroppen. Resultatet är att vi mår bättre, känner oss avslappnade och i balans, får bättre koncentrationsförmåga och får lättare att möta vardagens utmaningar.

Tabata


Tabata träning är en form av konditionsträning baserad på väldigt korta högintensiva intervaller. Vi jobbar 20 sekunder, vilar 10 sekunder och upprepar ett antal gånger.

Afroaerobic


Ett aerobicpass med inspiration från afrikansk dans.

 Flow 


Ett flöde av kroppsrörelser. Låta kroppen röra sig i olika plan. Vi jobbar till lugn musik och rörelserna influeras fr bl.a yogan. Passet avslutas med en underbar avslappning.

Business title, Street address, Zip code City, Country